Mitra Global CMS
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
 

Postovani,  

Web stranica multiplaskleroza.ba je mjesto gdje cete naci sve informacije o samoj bolesti i nacinima lijecenja, medicinskim i alternativnim.                                          Nadamo se da ce postati mjesto na kome ce se oboljeli od MS-e, njihove porodice i svi zainteresovani, rado okupljati, razmjenjivati misljenja, ideje i znanja o ovoj bolesti koja nas sve povezuje.
Stranica je pocela sa radom u julu  2008. i vec od pocetka postojanja je uspjela da ispuni svoj prvobitni cilj. Tome je doprinjela i cinjenica da ova stranica posjeduje ozbiljan i kvalitetan tim urednika i administratora, koji posjeduju znanja i znacajno iskustvo iz oblasti koje uredjuju.

 
 
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
     
Pojam o sebi i samopostovanje Verzija za štampu E-mail

ImageUdruzenje Multiple skleroze regije „istocna Hercegovina“, u saradnji sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave u Vladi RS i opstinom Nevesinje, uspjesno je realizovalo projekat pod nazivom „Pojam o sebi i samopostovanje“.Projekat je trajao tri ( 3 ) mjeseca, i pokrio je sedam opstina istocne Hercegovine ( Nevesinje, Gacko, Foca, Bileca, Trebinje, Ljubinje i Berkovici ).

Ciljana grupa su oboljeli od MS-e regije istocna Hercegovina ali i svi gradjani,kao i sve institucije, i NVO sektor u ovim opstinama Hercegovine.
Aktivnosti projekta su:
 >  pregled zive kapi krvi oboljelim po Darkfild metodi,, oboljeli su saznali o stanju njihovih organizama i strucno savjetovanje za pravilnu ishranu po krvnim grupama.Oboljeli od MS-e su  dobili strucne savjete od dr. Majom Tandir iz Sarajeva, koje preparate da koriste i način upotrebe istih. Clanovi udruzenja su pokazali veliko interesovanje o samim preparatima koje ova firma nudi i zelju da se izvrsi kontrolni pregled nakon upotrebe preporucenih preparata.
 > Radionica sa adekvatnim predavacem (gospodja Gordana Sarajlija socijalni radnik) na temu „pojam o sebi i samopostovanje“, naisla je na odlican odziv i prisustvoveceg broja  samih oboljelih od MS-e sto daje puno nade za njihovo aktivno ukljucivanje u normalne zivotne tokove.
>  Kupovina vitaminskih preparata za oboljele (Calli Vita- d.o.o.Privalcom) i podjela istih, u opstinama Hercegovine. 
 U akciju kupovine vitaminskih preparata su se ukljucili i nasi sugradjani,  gospodin Darko i Nensi Tamindzija koji  zive u Kitchener, ON Canada , i svojim skoromnim prilogom na ovaj nacin  pomognu oboljelim od MS-e u svom rodnom Nevesinju.
> stampanje flajera i plakata „bonton u svakodnevnoj komunikaciji sa invalidnim osobama“ i lijepljenje istih po institucijama u ovoj regiji.
> Cilj kompletnog projekta,odrzavanje radionice, stampanja plakata i flajera je upoznavanje obicnih gradjana kako bez straha, da ce je uvrijediti, komuniciraju sa invalidnom osobom.
Kroz projektne aktivnosti podici ce se svijest obicnih gradjana, i oni ce bez straha da  uvrijede invalidne osobe, komunicirati sa njima.
Desetak volontera udruzenja obislo je regiju isticne Hercegovine, podijelilo vitaminske  lijekove i flajere oboljelim od MS.
Plakate su lijepili po centrima za socijalni rad u 7 opstina Hercegovine, Bolnicama, Domovima zdravlja,opostinama, kancelarijama NVO, radio stanicama,apotekama,Crvenim Krstovima i dr.
Komnpletan projekat je odlicno prihvacen i ukljucivanjem samih oboljelih u njegovo provodjenje daje nam nadu da ce u buducnosti oboljeli preuzeti provodjenje svih projektata udruzenja. Obicni gradjani su upoznati kako bez straha  da razgovaraju sa invalidnim osobama i podrzali su projekat, sto govori objavljivanje u vecini pisanih medija, radiji u RS-oj, TV emisije, objavljivanje na Web stranicama i dr.

 
   

Pitamo posjetioce...

Da li ste upoznati sa MS-om?
 
 
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
 
Mitra Global CMS  
JoomlaMarket.de Professional Joomla Templates Club JoomlaMarket.de Professional Joomla Templates Club JoomlaMarket.de Professional Joomla Templates Club
  Advertisement
 
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS
   
Mitra Global CMS Mitra Global CMS Mitra Global CMS